Upeņu - ābolu vīns
Vīns gatavots mājas vīna ražotnē no 2011. gada saulainās un karstās vasaras ražas- Variešu pagastā audzētām upenēm un Aiviekstes pagasta piemājas saimniecībās audzētiem rudens-ziemas šķirņu āboliem, kuri augšanas laikā nav apstrādāti ar bioloģiskiem vai ķīmiskiem līdzekļiem. Vīns raudzēts un nostādināts zemā temperatūrā +10-+13 C, pateicoties tam vīns ir saglabājis upenēm un āboliem raksturīgu smaržu un garšu. Alkohols iegūts dabīgas rūgšanas rezultātā. Cukura atlikums 48,5 g/l. Vīns ir pussalds.
Ābolu vīns
Vīns gatavots mājas vīna ražotnē 2005.gadā no Aiviekstes pagasta piemājas saimniecībās audzētiem un rūpīgi atlasītiem rudens - ziemas šķirņu āboliem, kuri augšanas laikā nav apstrādāti ar bioloģiskiem vai ķīmiskiem līdzekļiem. Vīns raudzēts un nostādināts zemā temperatūrā +10+13 C, pateicoties tam vīns ir saglabājis āboliem raksturīgu smaržu un garšu un ieguvis viegli dzirkstošu svaigumu. Alkohols iegūts dabīgas rūgšanas rezultātā. Cukura atlikums 2g/l. Vīns ierindojams sauso vīnu kategorijā.
Ražots Latvijā.
Kopš 2011. gada aprīļa ir pieejams arī 2009.gada ražas ābolu vīns, kas ir uzskatāms par pussauso vīnu. Zīmīgi, ka vīns nesatur sulfītus.
Ražots Latvijā.
Kopš 2011. gada aprīļa ir pieejams arī 2009.gada ražas ābolu vīns, kas ir uzskatāms par pussauso vīnu. Zīmīgi, ka vīns nesatur sulfītus.
Rabarberu vīns
Vīnam piemīt izteikts rabarberu aromāts un svaigas sulas garša. Rabarberi ir daudzgadīgi dārzeņi no kuru lapu kātiem pagatavots augstvērtīgs vīns, izmantojot oriģinālu receptūru. Vīns darīts 2007. gadā. Ieteicams lietot atdzesētu +11+14C.
Ražots Latvijā.
Ražots Latvijā.
Baltvīns vīnogu
Vīnam piemīt izteikts gaišo vīnogu aromāts un svaiga garša. Vīns ir pussalds. Vīns darīts 2008.gadā no Zenit, Olasrīslinga, Šardonē un Hārsleveli šķirnes vīnogām sadarbībā ar Ungārijas vīndariem. Vīns raudzēts un nostādināts +10-+15 t . Alkohols iegūts dabīgas rūgšanas rezultātā. Ieteicams baudīt atdzesētu +10-+12 C t .
Pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē Dzidris.
Pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē Dzidris.
Sarkanvīns vīnogu
Rubīnkrāsas vīnam piemīt izteikts vīnogu aromāts, samtaina, maiga garša. Vīns darīts 2008.gadā no Merlot un Cabernet Savignon šķirnes vīnogām sadarbībā ar Ungārijas vīndariem un gadu izturēts ozolkoka mucā. Alkohols iegūts dabīgas rūgšanas rezultātā. Vīns ir pussalds. Ieteicams baudīt atdzesētu +17 C t .
Pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē Dzidris.
Pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē Dzidris.
Upeņu un ābolu spirti
Ābolu spirts iegūts, destilējot fermentētu ābolu sulu, kas iegūta 2009. gadā no Pļaviņu novadā piemājas dārzos augušiem rudens un ziemas šķirņu āboliem. Spirtam ir izsmalcināta, maiga smarža un garša. Alkohola saturs 45% no tilpuma.
Ražots un pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē "Dzidris" Z/S "Ozoliņi" Aiviekstes pag., Pļaviņu nov., Latvijā.
Upeņu spirts iegūts destilējot 2009. gada upeņu vīna darīšanas blakusproduktu. Upenes "Zagadka" un "Titāniks" audzētas Variešu pagasta "Ošlejās". Spirtam raksturīga izteiksmīga upeņu smarža un pikanta garša. Vēlams baudīt nesteidzīgi. Alkohola saturs 45% no tilpuma.
Ražots un pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē "Dzidris" Z/S "Ozoliņi" Aiviekstes pag., Pļaviņu nov., Latvijā.
Ražots un pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē "Dzidris" Z/S "Ozoliņi" Aiviekstes pag., Pļaviņu nov., Latvijā.
Upeņu spirts iegūts destilējot 2009. gada upeņu vīna darīšanas blakusproduktu. Upenes "Zagadka" un "Titāniks" audzētas Variešu pagasta "Ošlejās". Spirtam raksturīga izteiksmīga upeņu smarža un pikanta garša. Vēlams baudīt nesteidzīgi. Alkohola saturs 45% no tilpuma.
Ražots un pildīts pudelēs mājas vīna ražotnē "Dzidris" Z/S "Ozoliņi" Aiviekstes pag., Pļaviņu nov., Latvijā.